Kapcsolat felvétel

alpinpress[kukuc]munka-vedelem.hu

Telefon: +36 20 984-2725

Információk

Felügyelőségi célellenőrzések területei 2013-ban

Akciók

Kockázatértékelés 9 fõig

Kistérségi extra ajánlataink

Ajánlat kérés
Minden részletre kiterjedő ajánlatot itt kérhet

vagy e-mailben:
alpinpress[kukuc]munka-vedelem.hu

 

Napi ajánlatunk:

Cég profil

Munkavédelem
>EB Terv és Koordinátor
>Pszichoszociális kockázatértékelés
    >Kémiai kockázatértékelés
>Veszélyes anyagok
>Biztonsági adatlapok (letölthető)
>Bejelentő lapok (letölthető)
¤Munkavédelmi szabályzat

Tűzvédelem

 
     
Referenciák

 

 

Biztonsági adatlap

A kémiai biztonság egyik fontos eleme a biztonsági adatlap. Egy alaposan összeállított biztonsági adatlap 16 fejezetből áll és a veszélyes anyag, vagy készítmény legfontosabb tulajdonságait tárgyalja. Megtudhatjuk belőle, hogy az anyag miként veszélyes (robban, mérgez, irritál, stb.), hogyan kell vele biztonságosan dolgozni, miként kell tárolni, milyen feltételekkel lehet tűz esetén oltani és így tovább.

A biztonsági adatlap életciklusa

A biztonsági adatlapot a gyártó állítja össze, hiszen a gyártó az aki a leginkább tisztában kell legyen az általa készített anyag, készítmény éllettani és egyéb tulajdonságaival.
Mivel egy vegyi termék országhatárokon túl is megjelenik a kereskedelemben, ezért a következő láncszem az importőr, majd őt követi a nagykereskedelem és végül a kiskereskedő, akitől az anyagot megvásároljuk. A biztonsági adatlap tehát végig kell, hogy kísérje az anyagot ezen a láncolaton.
Fontos, hogy a termékben a gyártási fejlesztések során bekövetkező változások bekerüljenek a biztonsági adatlap megfelelő fejezetébe és ez az információ végigfusson a kereskedelmi láncon át a felhasználóig.

Letölthető biztonsági adatlap:

A fenti néhány biztonsági adatlap azért került fel az oldalra, mert ezek az anyagok szinte minden munkahelyen előfordulnak. Egy ellenőrzés alkalmával biztosan kérni fogja a hatóság.