Kapcsolat felvétel

alpinpress[kukuc]munka-vedelem.hu

Telefon: +36 20 984-2725

Információk

Felügyelőségi célellenőrzések területei 2013-ban

Akciók

Kockázatértékelés 9 fõig

Kistérségi extra ajánlataink

Ajánlat kérés
Minden részletre kiterjedő ajánlatot itt kérhet

vagy e-mailben:
alpinpress[kukuc]munka-vedelem.hu

 

Napi ajánlatunk:

Cég profil

Munkavédelem
>EB Terv és Koordinátor
>Pszichoszociális kockázatértékelés
    >Kémiai kockázatértékelés
>Veszélyes anyagok
>Biztonsági adatlapok (letölthető)
>Bejelentő lapok (letölthető)
¤Munkavédelmi szabályzat

Tűzvédelem

 
     
Referenciák

 

 

 

Kockázatértékelés

Röviden: a kockázatértékelés egy általános, mindenre kiterjedő, előre mutató feltáró munka annak érdekében, hogy ne a már bekövetkezett balesetekből kelljen levonni következtetéseket.

A kockázatértékelés elvégzését a Munkavédelmi Törvény teszi kötelezővé valamennyi vállalkozás részére. Első alkalommal a tevékenység megkezdése előtt kell elvégeztetni, hiszen a munkáltató a kockázatértékelés megállapításaira fogja alapozni a megelőző intézkedéseit.

Kockázatértékelés felülvizsgálata

A kockázatértékelés felülvizsgálatát egalább 3 évenként kell megismételni, de minősített esetekben ennél rövidebb idő alatt is kötelezővé válhat. Ilyen indokolt eset lehet a tevékenység, a technológia vagy a munkakörülmények olyan megváltozása, amelyek a munkabiztonság megváltozását is eredményezik.
A kockázatértékelés soron kívüli felülvizsgálatát írja elő a törvény ha az alkalmazott munkaeszköz, technológia vagy munkaeszköz hiányosságával összefüggésbe hozható egy bekövetkezett baleset.

Bővebben itt olvashatóPszichoszociális kockázatértékelés

Bővebben itt olvashatóKémiai kockázatértékelés

Figyelem!
A kockázatértékelést a Munkavédelmi Törvény két szakterület kizárólagos hatáskörébe utalta azzal, hogy jogi kategóriaként fogalmazta meg a munkabiztonsági és munkaegészségügyi szaktevékenységet.
Egyszerűbben fogalmazva: kockázatértékelést csak munkavédelmi szakember végezhet foglalkozás-egészségügyi orvos közreműködésével.